La Web dels Gegants de Mataró

La Web dels Gegants de MataróVisitants Totals : 1.609.853
Usuaris Conectats : 7


Geganta Anna

www.gegantsmataro.cat

Nom: Geganta Anna
Entitat: Escola Pia Santa Anna
Colla: Colla Gegantera Escola Pia Santa Anna Mataró
Barri: Centre

Constructor: Dolors Sans

Any: 23 d'abril de 2013 (geganta antiga estrenada el 26 de novembre de 2004)

< Veure Geganta Anna anterior >

L'Anna representa una profesora de l'escola i be a substituir un antic gegant que havia tingut l'escola enomenat Dídac.

Aquí reproduim un escrit de la pròpia revista de Santa Anna i explica en primera persona la primera vegada que aquesta nova i enorme profesora arriba a l'escola:

Hola nois, noies, pares i mares.

Per fi ja he arribat...i si sabéssiu el que m'ha costat... Per increïble que sembli, ja sóc aquí perquè ens ho passem tots d'allò més bé! El que m'agradaria explicar-vos és tal com he nascut, per què no ha estat un viatge fàcil.

Quan encara era un tros de fang no pots quasi ni moure't, esclar, t'has d'esperar molt de temps a que et facin de cartró. Per fer això, abans t'han de cobrir de guix, i d'aquí sortiran els motlles de la meva silueta perfecta. Molts de vosaltres ja els heu pogut veure al vestíbul de la plaça Santa Anna, però de totes formes, la cosa no acaba aquí, no!

Gràcies als motlles, van fer la cara amb cartró pedra, ja que així pesaria menys (i com es nota!) però és que em feia vergonya sortir al carrer... és que m'hauríeu d'haver vist... tants trossos de paper de diari i tantes arrugues... sort en vaig tenir de la massilla i el paper de vidre que em van afegir per donar-me unes galtes fines i llises!

Per increïble que sembli, després de tot això jo encara no podia venir, perquè em van haver de fer un cos, i quina feinada que els va portar... però al final s'en van sortir. Ara ja podia caminar, però... no em trobava massa bé i estava força blanca, però els meus maquilladors personals em van acabar donant-me color.

Per cert, sort de la senyora Roser, que si no fos per ella, ara no tindria roba per vestir-me, i gràcies a l'artesania dorada, que em va regalar una bufanda feta de les vostres bates, ja que en aquest dies està fent molt de fred. Sort que el dia 26 vaig poder arribar i veure-us a tots per primera vegada!

Què dieu? que m'hi vaig estar poca estona? No us preocupeu, ja veureu com ens anirem veient, i com un dia podré estar ballant i ballant sense parar, i fent companyia a tots els alumnes de l'escola. Fins aleshores, petonets!

ANNA, la vostra gegantaI a continuació un e-mail que ens va enviar un dels seus creadors, l'Eloi Romañà:

"L'escola ja havia tingut un gegant anteriorment, en Dídac (que apareix a la vostra web); per aquest motiu, uns alumnes en començaren una reconstrucció d'aquest l'any 2001, però durant el trasllat que va fer l'escola del Jaume Recoder a l'edifici de mar, la figura es va fer malbé, i en aquell moment es va decidir que es tornaria a fer de nou, però amb un aspecte totalment diferent.

El projecte va acabar aparcat i no va avançar fins que l'any 2004, un exalumne dels que ja havia estat reconstruint en Dídac, va decidir que ja era hora de fer aquell gegant que "devia" a l'escola. Va fer una repesca, i es van apuntar alguns dels que ja havien estat treballant en el projecte anterior, tot i que ni va haver que van desaparèixer a mig camí. Així va anar que es fes la figura.

La figura és de cartró pedra i espuma de poliuretà. El cos és de fusta folrat amb roba. El que és la figura no s'ha pesat, però es tracta d'una figura molt lleugera i fàcil de portar, ja que està ben equilibrada i no es una figura alta. Pel que fa a la roba, vesteix una faldilla texana, top blanc i camisa groga descordada. La camisa es feta per la Sra.Roser Carceller i la faldilla de la Sra.Carmen Muniesa, tot i que qui la va passar a màquina va ser la Sra. Roser. Durant la cerimònia del bateig, que es va fer com a acte de l'escola, la geganta lluïa una bufanda feta amb les teles de les bates, donació de la artesania dorada, que servia com a símbol de que en un futur, la figura portarà una bata descordada (si tot va bé esperem que estreni la bata el 27 de febrer de 2005).

Per el que fa als complements, la figura porta un logotip de l'escola a la ma. Les joies són comprades a la Bijoux Brigitte del carrer barcelona."

Cal dir que finalment l'Anna va estrenar la seva bata el dia assenyalat (feta per l'Artesania Do-Ra-Da), i messos més tard, durant La Gegantada de Les Santes del mateix any, es va presentar una mica més moderna lluint un generós escot.


© LA WEB DELS GEGANTS DE MATARÓ
www.gegantsmataro.cat
Darreres sortides en les que ha participat

23/04/2024 - Diada de Sant Jordi
09/03/2024 - 3a Trobada de Gegantes de Mataró
24/02/2024 - Festa de l'Escola Mare de Déu de Lourdes
26/11/2023 - Festa de la Tardor del Cor de Maria
11/11/2023 - Trobada de Gegants de l'Escoles Pia Santa Anna
29/10/2023 - Mataró en Marxa Contra el Càncer de Mama
24/07/2023 - Les Santes, Festa Major de Mataró (La Gegantada)
10/07/2023 - XIa Mostra de Gegants i Figures Festives de Mataró
10/07/2023 - XIa Mostra de Gegants i Figures Festives de Mataró
08/07/2023 - Festes del Barri de La Llàntia
23/04/2023 - Diada de Sant Jordi
18/03/2023 - 2a Trobada de Gegantes de Mataró
11/03/2023 - 20è Aniversari de la Lourdes
10/12/2022 - Cercavila Solidària per la Marató de Tv3 2022
20/11/2022 - Festa de la Tardor del Cor de Maria
12/11/2022 - Trobada de Gegants de l’Escola Pia Santa Anna
24/07/2022 - Les Santes, Festa Major de Mataró (La Gegantada)
11/07/2022 - Xa Mostra de Gegants i Figures Festives de Mataró
11/07/2022 - Xa Mostra de Gegants i Figures Festives de Mataró
19/06/2022 - Terenciada 2022 (Casament d’en Terenci i la Iaia)

(Color diferent per a les sortides del gegant antic)

Veure totes les sortides arxivades d'aquest gegant

© LA WEB DELS GEGANTS DE MATARÓ
www.gegantsmataro.cat