Panxo

La Web dels Gegants de Mataró

Nom: Panxo
Alçada:
Parella: Patufet
Colla: Llar d'Infants Els Pins
Població: Mataró (Cerdanyola)
Constructor: Josep Cardona (Nona)
Any: 1994 (capgròs) 1998 (gegantó)

Aquest curiós i simpàtic personatge és un gegantó mexicà anomenat Panxo, que juntament amb la seva parella, en Patufet, fan les delicies dels nens i nenes de la llar d'infants "Els Pins", on estan plantats esperant la quitxalla cada dia de l'any.

Val a dir que en Panxo és el pioner en quant a gegants d'escoles bressol privades, i com a nota molt curiosa, té rodes!!!

En Panxo va se creat pel famós ninotaire Josep Cardona (Nona) com a capgròs a l'any 1994. L'escola bressol va comprar només la testa uns anys després i va fer fabricar una estructura de ferro amb rodes; finalment les educadores de l'escola, juntament amb la directora, van dissenyar-li la roba i la seva aparença final de mexicà entremeliat.

En Panxo, com podeu veure, és un gegantó sense gaires pretencions, però molt graciós i amb una cara simpàtica i amb molt de carisme, i malgrat que els responsables de l'escola diuen que "és lleig com ell mateix", i prefereixin en Patufet, jo crec que en Panxo és en Panxo, i com en Panxo no n'hi ha cap altre (almenys va ser el primer amb rodes de Mataró).


© LA WEB DELS GEGANTS DE MATARÓ
www.gegantsmataro.catAnterior

Galeria

Següent


Darreres sortides en les que ha participat

13/10/2019 - XI Mostra d’Entitats de Cerdanyola
10/07/2019 - Mostra de Gegants i Cultura Popular de Mataró (Exposició)
12/05/2007 - Festes del Barri de la Via Europa-Nou Parc Central (Cercavila de Gegantons i Capgrossos)
© LA WEB DELS GEGANTS DE MATARÓ
www.gegantsmataro.cat