La Web dels Gegants de Mataró

La Web dels Gegants de MataróVisitants Totals : 1.609.801
Usuaris Conectats : 14


Pep

www.gegantsmataro.cat

Nom: Pep
Entitat: Església de Sant Josep
Colla: Narcís Majó
Barri: Centre

Constructor: Narcís Majó

Any: 19 de març de 1979

Conegut com el Gegant d'en Majó (pel seu creador (Narcís Majó) i també com a Gegant de Sant Josep, parròquia on es va guardar durant un temps.

Fruit d'una aposta, va sorgir el gegant de la Parròquia de Sant Josep: en Pep. Es fa extrany de creure però, pocs dies abans de Sant Josep, membres de la Parròquia, tot fent broma, van decidir fer un gegant per celebrar un Sant Josep ben diferent al dels anys anteriors. La majoria no veien viable el projecte, però en Narcís Majó, no s'ho va pensar ni dues vegades, i va voler guanyar aquella aposta. Va agafar el cap d'un dels seus capgrossos i en un parell de dies va muntar l'estructura; al cap li va posar un barret de copa enorme i una mica de llana groga que li feia de cabells i bigoti; també el van guarní amb una gran capa.

Així, el dia de Sant Josep de 1979, es va poder veure pel centre de Mataró, una nova figura. Uns dies més tard, va participar a la històrica primera trobada de gegants mataronins de Sant Jordi (aquesta vegada sense capa ni barret).

El dia de Sant Agustí (28 d'agost), en Narcís Majó, que vivia en aquest carrer, va decidir treure el gegant per fer una mica de festa i un veí que el va veure pel balcó (el Sr. Teulats) va baixar amb una gralla que tenia (tot i que no sabia tocar massa bé) i van muntar una cercavila improvisada amunt i avall del carrer i des d'aleshores, en Pep també va anar sortint a les festes del carrer Sant Agustí.

A en Pep no li agradava marxar gaire lluny de casa, de manera que sempre es deixava veure pels carrers més cèntrics de la ciutat. Però alguna vegada també anava una mica més lluny, com al barri d'El Palau, on va apadrinar, juntament amb altres gegants a l'antic Escorxador i al barri de Pla d'en Boet on va veure néixer la Laia Sigil·lata.

Sembla ser que el gegant va viure pocs anys, tot i que va estar guardat molt de temps a casa del Senyor Majó. Finalment, va ser llençat a les escombraries per motius bàsicament d'espai, tot i que el cap es va conservar durant molt de temps.

Cal dir que en Narcís Majó a part d'aquest gegant va fer un parell de capgrossos pels seus fills (el Mut i en Patufet), i va participar en la creació dels antics gegants d'Òrrius improvitzant un taller de gegants a l'era de la masia on estiuejava amb la família.


© LA WEB DELS GEGANTS DE MATARÓ
www.gegantsmataro.cat
Darreres sortides en les que ha participat

21/06/1980 - Festes del Barri del Palau - Escorxador (Estrena del gegant Escorxador)
25/05/1980 - Festes del Barri del Pla d’en Boet
23/04/1980 - Diada de Sant Jordi
12/04/1980 - Festes de la Primavera del Barri del Pla d’en Boet
28/08/1979 - Festes del Carrer Sant Agustí
28/07/1979 - Les Santes, Festa Major de Mataró (Gran concentració de gegants de la ciutat a la plaça de Santa Anna)
23/04/1979 - Diada de Sant Jordi
19/03/1979 - Festes de Sant Josep al carrer Sant Josep (Estrena d’en Pep)
© LA WEB DELS GEGANTS DE MATARÓ
www.gegantsmataro.cat