Pallasso

La Web dels Gegants de Mataró

Nom: Pallasso
Alçada: 2,00m
Colla: Lluís Torner
Població: Mataró
Constructor: Lluís Torner
Any: 1986

El Pallasso és una de les figures més divertides que ha sorgit de les mans d'en Lluís Torner.

Va néixer cap a l'any 1986 amb l'afany de fer gaudir tots aquells menuts que se li acostessin, però ben aviat se'n va adonar que el que volia realment, era viure tranquil i solitari a la casa del seu amo, amb els seus altres companys capgrossos: l'arlequí, el gran barrufet i el conegut municipal Persianes.

No hi ha dubte que és un gegant d'una gran qualitat artística, la qual queda palesa en la seva cara tan expressiva, imprescindible de tot bon pallasso (cal dir que tota l'obra d'en Lluís Torner és impresionant: Sr. Carretero, el Negrito del Parc, l'Omar el Pirata, etc...). Pel que fa al cos, es tracta d'un gegant tipus titella o de pal, revestit amb una roba divertida i molt amena per aquest tipus de personatge. Les mans, giren i giren, tot voleiant per intentar atrapar a tots aquells que vulguin empaitar-lo.

El gegantó forma part de l'obra privada d'en Lluís, i per aixó ha sortit en comptadíssimes ocasions, normalment a festes una mica especials o a alguna exposició, i molt rarament a cercaviles de barris o altres aconteixements similars, així que malauradament, és molt difícil de veure'l pels carrers.


© LA WEB DELS GEGANTS DE MATARÓ
www.gegantsmataro.catAnterior

Galeria

Següent


Darreres sortides en les que ha participat

13/05/2007 - Festes del Barri de la Via Europa-Nou Parc Central
12/05/2007 - Festes del Barri de la Via Europa-Nou Parc Central (Cercavila de Gegantons i Capgrossos)
07/05/2007 - Exposició de Gegantons al Passatge Aneto
22/04/2007 - Cercavila a Argentona amb motiu de la Diada de Sant Jordi
© LA WEB DELS GEGANTS DE MATARÓ
www.gegantsmataro.cat