El Follet de La Riereta

La Web dels Gegants de Mataró

Nom: El Follet de La Riereta
Alçada:
Colla: Colla Gegantera de l'EB La Riereta
Població: Mataró (Camí de la Serra)
Constructor: Sílvia Palacios
Any: Carnaval 2001

* Foto cedida per Jordi Miralles (Arxiu Ferragut)

El divertit i pintoresc Follet de La Riereta, era un curiós gegantó de tipus pal tubular que va sortir per les festes de carnestoltes de l'escola durant uns quants anys.

Es tractava d'un personatge fet exclusivament per les festes del carnaval, ja que La Riereta té el seu propi i conegut gegant: la Iaia. Per tant, el Follet sortia únicament per aquestes dates de gresca i disbauxa, dirigint la petita cercavila de nens i nenes per les rodalies de l'escola.

El va construir, l'any 2001, una de les coordinadores de l'escola bressol: la Sílvia Palacios.

La testa està feta totalment de goma espuma, un material poc pesant que el feia molt lleuger i li donava un toc d'originalitat, ja que trobem molt pocs gegants fets amb aquest tipus de material. Per a confeccionar la roba, es van utilitzar colors vius i llampants, que permetien a la quitxalla reconèixer la figura des de lluny. Aquestes característiques, han donat al personatge del carnestoltes un aspecte molt divertit i multicolor. La portadora era la mateixa Sílvia Palacios, vestida amb uns pantalons, mitges i botes a conjunt amb la roba del gegantó.

El Follet era molt apreciat per tothom, i durant tres anys va ser una peça clau per les festes de carnaval del centre. Malauradament però, la seva història va acabar poc després del carnaval de l'any 2003; no sabem ben bé el motiu, pero la figura es va destruir.


© LA WEB DELS GEGANTS DE MATARÓ
www.gegantsmataro.catAnterior

Galeria

Següent


Darreres sortides en les que ha participat

© LA WEB DELS GEGANTS DE MATARÓ
www.gegantsmataro.cat