La Web dels Gegants de Mataró

La Web dels Gegants de MataróVisitants Totals : 1.612.308
Usuaris Conectats : 6


El Follet de La Riereta

www.gegantsmataro.cat

Nom: El Follet de La Riereta
Entitat: EB La Riereta
Barri: Camí de la Serra

Constructor: Sílvia Palacios

Any: Carnaval 2001

El divertit i pintoresc Follet de La Riereta, era un curiós gegantó de tipus pal tubular que va sortir per les festes de carnestoltes de l'escola durant uns quants anys.

Es tractava d'un personatge fet exclusivament per les festes del carnaval, ja que La Riereta té el seu propi i conegut gegant: la Iaia. Per tant, el Follet sortia únicament per aquestes dates de gresca i disbauxa, dirigint la petita cercavila de nens i nenes per les rodalies de l'escola.

El va construir, l'any 2001, una de les coordinadores de l'escola bressol: la Sílvia Palacios.

La testa està feta totalment de goma espuma, un material poc pesant que el feia molt lleuger i li donava un toc d'originalitat, ja que trobem molt pocs gegants fets amb aquest tipus de material. Per a confeccionar la roba, es van utilitzar colors vius i llampants, que permetien a la quitxalla reconèixer la figura des de lluny. Aquestes característiques, han donat al personatge del carnestoltes un aspecte molt divertit i multicolor. La portadora era la mateixa Sílvia Palacios, vestida amb uns pantalons, mitges i botes a conjunt amb la roba del gegantó.

El Follet era molt apreciat per tothom, i durant tres anys va ser una peça clau per les festes de carnaval del centre. Malauradament però, la seva història va acabar poc després del carnaval de l'any 2003; no sabem ben bé el motiu, pero la figura es va destruir.


© LA WEB DELS GEGANTS DE MATARÓ
www.gegantsmataro.cat
Darreres sortides en les que ha participat

© LA WEB DELS GEGANTS DE MATARÓ
www.gegantsmataro.cat