La Web dels Gegants de Mataró

La Web dels Gegants de MataróVisitants Totals : 1.643.048
Usuaris Conectats : 7


Tridi

www.gegantsmataro.cat

Nom: Tridi
Alçada: 2,20m
Entitat: Arnau Florences
Barri: Peramàs

Constructor: Sergio Laniado

Any: 6 de gener de 2006

En Tridi és un follet entremaliat i divertit i potser el més grandot que es veu per les terres mataronines.

Segon conta la llegenda, després de moltes aventures tot buscant un amic de debò per terres mítiques i fantàstiques, aquest increïble follet per fi el va trobar el dia de reis de l'any 2006. Un cop passada la nit màgica, l'Arnau, un mataroní de vuit anys, es va llevar i va trobar la següent carta:

Des de les màgiques terres de l'Orient 06 de Gener de 2005

... Hola !! em dic Tridi, sóc un follet i he enviat aquest escrit des de terres llunyanes per a poder trobar un amic, un bon amic amb qui poder jugar sempre que vulgui i amb qui poder passar fantàstiques i meravelloses aventures.

El fet d'emprendre aquest llarg viatge des d'allà el poblet de les muntanyes on vivia va ser perquè al ser un follet excepcionalment tan alt i tan grandot - com molt bé sabràs els follets són petits - a alguna gent del poble els hi feia por i d'altra gent s'enrèia de mi. Això va fer que ni a l'escola ni enlloc trobés cap amic amb qui poder jugar. Per aquest motiu un dia vaig decidir marxar i cercar allà on fos algú qui realment volgués ser el meu amic, el meu millor amic.

Aquest llarg viatge a la recerca d'aquest company de jocs no ha estat pas fàcil, de vegades ha estat fins i tot força perillós. Per aquest motiu porto en el meu cinturó alguns objectes màgics i d'altres de molta fortuna.

Quan ens trobem et podré ensenyar l'ullal amb grans poders màgics especials per a poder combatre els grans dracs voladors de les Terres Altes per on vaig haver de passar... També porto dos potets de polcims màgics per a fer pòcimes especials per si vols fer-te invisible o fins i tot per a fer-te desaparèixer en cas de perill... Com quan vaig haver d' atravessar les fosques valls de les Terres Mitges i em varen estar perseguint les bruixes esquerpes i els ciclops fastigosos... Però com a tot llarg viatge la sort també em va somriure, com quan vaig ensopegar amb el bosc màgic de les ninfes i els nenúfars; elles varen ser qui em van regalar una bossa plena de monedes d'or que com podràs comprovar també porto penjada al cinturó.

Durant tot aquest temps viatjant he sentit a parlar molt de tu, Arnau Florences. Per allà on passava sempre hi havia algú que t'esmentava. He sentit que ets un vailet força aixerit, intel·ligent, força trapella i entremaliat també. Però el que més em va convèncer per a poder arribar a trobar-te va ser el saber que t'estimes amb bogeria tots els personatges del teu imaginari mon fantàstic ple de gegants, nans, dimonis, princeps i princeses, animals, herois, pastorets, bruixes i capgrossos.

Però sortosament per mi, aquest llarg viatge ja ha acabat.

Ja sóc aquí... molt a prop teu Arnau...

Si vols tenir un nou company de jocs només per tu... per sempre...

Si vols ser el meu millor amic... si em vols venir a trobar... només cal que giris la maneta de la porta del bany petit de casa teva...

¡¡¡ Desitjo tant conèixe't!!!

Tridi, el follet
Aquest graciós follet, encarregat a en Sergio Laniado, va ser un gran regal de reis per a també un gran amant dels gegants, el petit Arnau. La idea va ser de fer un personatge alegre i divertit i en Sergio va crear aquest follet ple de detalls curiosos com és típic en les seves figures. El nom original va ser Uldrich, però de seguida l'Arnau va veure que feia cara de dir-se Tridi i és amb aquest nom amb el que comença la història d'aquest gegant amb el seu jove geganter.

Es pot dir que es va estrenar oficialment el dia 6 de gener de 2006 a casa l'Arnau però la seva primera sortida, encara que no va ser una cercavila, va ser el dia 24 de juny en motiu de les festes del carrer Sant Joan. La seva primera aparició en una cercavila va ser per la Gegantada 2006 on es va ajuntar amb l'altre gegantó que acompanyava la Norilca, l'Antoniu, formant la parella de trapelles més vistosa i divertida de la cercavila.

En Tridi és un altre gegant a Mataró que no va néixer per representar un barri, carrer, associació, escola, esplai ... sinó com a regal de reis. Un regal gegant per un nen que estima els gegants (com ho van ser l'Antoniu, en Joan Petit, en Manelic ...); segur que el millor regal per ell ... però també un regal per tots els que el podrem veure ballar pels carrers de la ciutat.


© LA WEB DELS GEGANTS DE MATARÓ
www.gegantsmataro.cat
Darreres sortides en les que ha participat

09/07/2024 - XIIa Mostra de Gegants i Figures Festives de Mataró
02/12/2023 - Cercavila Solidària per La Marató de TV3 2023
10/07/2023 - XIa Mostra de Gegants i Figures Festives de Mataró
04/01/2023 - Rebuda al Patge Reial dels Reis Mags
18/12/2022 - Festa d’Hivern de l’Escola Camí del Mig
10/12/2022 - Cercavila Solidària per la Marató de Tv3 2022
11/07/2022 - Xa Mostra de Gegants i Figures Festives de Mataró
12/07/2021 - IX Mostra de Gegants i Cultura Popular de Mataró - Els gegants al Casc Antic (Exposició)
13/07/2020 - VIII Mostra de Gegants i Cultura Popular de Mataró - Els gegants a les botigues del Casc Antic
30/11/2019 - Cercavila Solidària per la Marató de Tv3 2019
17/11/2019 - 15è Aniversari de la Geganta Anna
24/07/2019 - Les Santes, Festa Major de Mataró (La Gegantada)
10/07/2019 - VII Mostra de Gegants i Cultura Popular de Mataró (Exposició)
10/07/2019 - VII Mostra de Gegants i Cultura Popular de Mataró (Cercavila de gegants)
19/07/2008 - Les Santes, Festa Major de Mataró (La Gegantada)
17/07/2008 - Programa La Fabrica de TV Mataró
07/06/2008 - Festa de l'Escola GEM
23/04/2008 - Diada de Sant Jordi
26/01/2008 - Dia de la Solidaritat a Argentona (La Passejada)
12/01/2008 - Campanya Mà Oberta (Cercavila Solidaria)


Veure totes les sortides arxivades d'aquest gegant

© LA WEB DELS GEGANTS DE MATARÓ
www.gegantsmataro.cat